Четци за документи

Четци за документи

Евродизайн БГ предлага селектирани предложения от голямата гама устройства за автоматично разчитане на информация от документи за самоличност на световният лидер 3М.

Основната цел на иновативните решения за идентификация и проверка на автентичността на документа е да трансформират оперативната ефективност при събирането и обработката на лични данни. Това позволява на служителите да се фокусират върху работата с клиентите и да повишат качеството и скоростта на обслужване. Автоматизирането на процеса помага и за намаляването на вероятността от механични грешки при голямото натоварване в обекти като хотели, казина, болници административни сгради, университети, банки.

Според характеристиките и вида на извличаната информация, устройствата основно се делят на:

  • Swipe readers: извличане на информацията от машинно-читаемата зона на документи отговарящи на стандартите ICAO
  • Full-page readers: сканиране на цяла страница от документа с опция за проверка на автентичността

Swipe readers

CR100 са компактни устройства за разчитане на данните, заложени в кодираната зона на лични карти, паспорти и други ICAO съвместими документи. Четците са с малки размери и тегло и могат лесно да бъдат фиксирани за бюро или захванати за клавиатура, монитор и т.н. Предлагат бързо и точно прочитане на информацията без значение на посоката на прокарване на документа.

Чрез добавяне на допълнителен елемент (CR100M), същото устройство може да чете или записва информация на документи с магнитна лента, като например карти за достъп, клубни/кредитни карти и т.н. Четецът се захранва чрез USB само от компютъра, към който е свързан, без допълнителни кабели.

Full page readers

Гамата от скенери на цяла страница от документа включва различни по функционалност устройства – в зависимост от вида на необходимата информация и сферата на приложение.

Компактният четец CR5400 сканира с висока резолюция едновременно от двете страни лични карти във формат ID1. За извличането на цялата информация са необходими по-малко от 4 секунди, като същевременно се проверява и автентичността на документа чрез осветяване в спектъра на видимата, инфра-ред и ултра-виолетова светлина.

Статуса на устройството се вижда лесно благодарение на свето-диоден индикатор около слота за поставяне на документа, а след приключването на процеса, картата излиза автоматично.

Възможно е надграждане с функционалности като RFID четец (за документи с чип) и MSR четец – за документи с магнитна лента.

Устройствата QS1000 и АТ9000 са разработени за случаите, в които е необходимо да сканираме и други документи освен карти ID1. За сметка на малко по-големия си размер, те предлагат работа с всякакъв вид и размер документи за самоличност, 2D и 3D баркодове. Четците разпознават кога е поставен документ в зоната за сканиране и процесът започва автоматично. Освен с традиционни документи, тези 3М устройства работят и с електронни документи/билети/ваучери, чрез разчитане на информацията от дисплей на телефон.

Основната разлика между QS1000 и AT9000 е в нивото на проверка автентичността на документа.

 CR100CR5400QS1000AT9000
type of deviceswipe readerdouble sided ID1 readerfull page readerfull page reader
type of documentsID cards, passports, visasID1 cardsallall
type of informationICAO Standard ID Machine Readable Travel Documentsall dataall dataall data
RFID readernoyes (optional)noyes (optional)
barcode readernononoyes (from paper & mobile device)